Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol Tüm Püf Noktalarıyla

Profiterol Tüm Püf Noktalarıyla

Tarifin Hikayesi

Profiterol Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 30 gram bitter çikolata dilerseniz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 2 koli vanilya
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram tereyağ
  • 4 adet orta boy yumurta

Profiterol Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çikolata sos ile başlayalım; Tenn bir tencereye çikolata ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri alıp çırpalım daha sonra ocağa alalım ve göz göz olana kadar kaynatalım.
  2. Ardından ocaktan alır almaz sıvı yağ ve çikolatasını ilave edip çırpalım.
  3. Soğuyana kadar ara ara karıştıralım ki üstü kaymaklanmasın ayrıca soğuyup dolaba girince kıvamı bütün oluyor ne eksik ne fazla ama sizlere çok koyu gelirse ocaktan alır almaz süt ilave edip karıştırabilirsiniz.
  4. Şimdi sıra kremada, krema içinde vanilya hariç tüm malzemeleri tenn bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve vanilyalarını ilave edip karıştıralım, bunu da soğuyana kadar ara ara karıştıralım.
  5. Şimdi sıra hamura geçelim hamur en önmeli kısmı;öncelikle tenn bir tencereye bir kadeh suyumuzu alıp kaynatalım, kaynayınca içine bir tutam tuzu şekeri ve tereyağını alalım, tereyağda eriyince içine unu boşaltıp süratli süratli karıştıralım ve iyice toparlanmasını sağlayalım.
  6. Ardından ocaktan alıp soğumaya vazgeçelim soğuyan hamurun içine önce bir tane yumurta kırıp mikser ile çırpalım dört tane yumurtayı bu şekilde teker teker kırıp çırpalım burda ki amaç hamurun kıvam aldığını gördüğümüz de yumurtayı eksiltmek, ya üç tane yada dördün hepsi girecektir. Onu tek tek kırıp çırpınca ayarlamanız gerekli.
  7. Daha sonra sıkma torbasına hamurumuzu alıp orta ebatta yuvarlaklar elde edelim ve önceden ısıtılmış 250 derece fırınımızın ayarını 175 dereceye düşürelim ve pişene kadar kesinlikle ama kesinlikle fırını açmayalım diğer türlü açılırsa şişliği iner ve içini dolduramazsınız.
  8. Üstü terlemeye başlayacak terleme bittikten sonra da hafif kızarmaya başlayacak pembeleşince fırından alıp ilk sıcaklığı geçtimi içini kremamız ile dolduralım.
  9. Ardından çikolata sos ve afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın