Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su kadehi süt başka bir deyişle 500 ml
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilin isteğe bağlı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı lezzet katması ve parlak görünüm için isteğe bağlı
  • Hazır kolide kullanabilirsiniz. Konutta yoksa bu sos tarifini yapabilirsiniz
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı un

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Profiterol hamurumuzu hazırlayalım. Su ile tereyağı bir tencereye alınır. Yağ tamamen eriyip su kaynadığı anda un katılır ve iyice karıştırılır.
  2. 2-3 dk başından hiç parçalamadan karıştırılır ve pişirilir. Hamur halini alacaktır. Ocağı kapatın.
  3. Hamur elimizi yakmayacak ılık gidişata geldiğinde 3 yumurtamızı ilave etmeye başlayacağız.
  4. Burası ehemmiyetli bir nokta dikkat !!! yumurtaları tek tek hamura yedirerek katacağız. Bunun için çırpma operasyonunu tencere uygunsa tencerede yapın.
  5. Değilse derin bir kaba aktarın. Zira atlıyor. İlk yumurta katılır iyice yedirilerek çırpılır.
  6. Sonra ikinci yumurta iyice yedirilir. En son yumurta da çırpıldıktan sonra yapışık, sarı renkte bir hamur elde edilir.
  7. 10 dk hamuru dinlendirin. Fırını 180 dereceye getirip alt üst ayarda açalım.
  8. Evvelden ısınması gerekiyor. Yağlı kağıt serili tepsimizi hazır edelim.
  9. Hamurunuzu ister krema torbasına koyup biçim verin, ister kaşık desteği ile tepsiye yerleştirin. Size kalmış

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın