Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %0,40
  • BIST
    %-0,13
Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Tarifin Öyküsü

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1.5 su kadehi un
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 5 su kadehi süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 5 dolu yemek kaşığı un
  • 200 gram akışkan krema
  • 180 gram sütlü çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. öncelikle yağı ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca unu ilave edip kısık ateşte 4- 5 dakika kadar kavuralım.
  2. Kenara ayırıp iyice soğutalım.
  3. Daha sonra 4 adet büyük boy yumurtayı teker teker kırıp mikserle iyice çırpalım.
  4. Sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkalım.
  5. Parmağımızı su ile nemlendirip üst kısımlarını düzenleyelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derecede 10 dakika kabarmaya başlayınca fırının derecesini 160 ’a düşürüp iyice kuruyuncaya kadar pişirelim.
  7. Onlar pişerken iç kremasını hazırlayalım. Tam malzemelerimizi tencereye alıp iyice karıştırıp ocağı alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  8. Kaynamaya başlayınca kıvam aldıktan sonra altını kapatıp soğuması için kenara ayıralım.
  9. Fırından çıktıktan sonra iyice soğutup bir bıçak takviyesiyle ortadan kesip içerisine kremayı ister sıkma torbasıyla ister tatlı kaşığıyla doldurup kapatalım.
  10. Servis tabağına alıp çikolata sosu için akışkan kremayı bir tavaya alıp kenarlardan böyle hafif fokurdamaya başladığında ocaktan alıp çikolataları atıp iyice karıştıralım.
  11. Sosumuzu üzerine dolaştırıp servis edelim şimdiden yapan herkese afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın