Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta yumurtalar ufak ise 4 adet
  • 2,5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli çikolata sosu
  • 2 su kadehi süt

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru yapalım ,bir su kadehi su ile 125 gram margarini kaynayana kadar ocakta pişirelim.
  2. Sonra kaynayan karışıma bir su kadehi un ilave edelim 2-3 dakika un ile birlikte piştikten sonra soğumaya vazgeçelim .
  3. Daha sonra 3 yumurtayı soğumuş harcımızın içine teker teker koyalım.
  4. Sonra 2 tatlı kaşığı dayanağıyla ceviz büyüklüğü biçimini verip fırın tepsimize koyalım ve fırına atalım .
  5. 180-200 dereceye verelim 30 dk pişirelim.
  6. Gizeme krema yapmaya geldi kreması için verilen malzemelerin hepsini bir tencereye alıp kaynayıp katılaşana kadar pişirelim. Soğumaya vazgeçelim.
  7. Daha sonra çikolata sosu için bir koli çikolata sosu ve 2 su kadehi sütü bir ufak tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  8. En son olarak hazırlanan hamur topları mızın içine bir sıkma torbası dayanağıyla içerlerine kremalarını sıkalım.
  9. Bir tabağa aldıktan sonra üzerine çikolata sosu dökelim afiyet olsun:.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın