ilk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. minik bir tencereye 1 su kadehi suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su kadehi unu ilave ederek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı aralıksız karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur azıcık dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada ehemmiyetli bir detay var.
Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden değişik yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışık bir hamur elde etmiş olduk.
Bu kısım azıcık yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin hamurlarımızı pişirelim.
Yağlanmış tepsiye, kaşık dayanağı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek fotoğraftaki gibi dökün.
Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. Üzeri kızarana kadar takribî 40 dakika pişiriyorsunuz.
Kremasını hazırlayım. hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç değişik malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ilave ederek karıştırın.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. profiterolün pişen hamurlarını ikiye ufalayarak ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun.
Tatlımızın üzerine çikolata sosu dolaştıralım. Afiyet olsun.