Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 4 adet yumurta
  • 500 ml süt 2, 5 su kadehi
  • 1, 5 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu vanilya
  • 2, 5 su kadehi süt
  • 1 kutu çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuz için tencereye suyumuzu ve yağı alıp kaynamaya vazgeçiyoruz.
  2. Kaynayan karışımın içine bir kadeh unumuzu alıp 4 dk süresince karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Derlenen hamuru oda sıcaklığında soğumaya vazgeçiyoruz.Hamur dinlenirken kremamıza başlıyoruz.
  4. Vanilya hariç tam malzemeleri uygun bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
  5. Kremamızı ocağa alıp yoğun bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.En son vanilyayı koyup bir sefer karıştırıp kremamızı da soğumaya vazgeçiyoruz.
  6. Soğuk hale gelen hamurumuza yumurtaları tek tek kırıp en az bir beş dakika çırpıyoruz.
  7. Her yumurta da aynı operasyon uyguluyoruz. Bu operasyon hamurun yumurta kokmaması için yapılmalı.
  8. Tepsimizin altına yağlı kağıt koyup hamurumuzda bir tatlı kaşığı alıp boşluk kalacak biçimde döküyoruz.
  9. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dk süresince pişiriyoruz.
  10. Profiterollerin iyice kabarmaları için fırının kapağını pişirme esnasında hiç açmıyoruz.
  11. Pişen profiterol hamurunu oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  12. Daha sonra ortasından kesip bir kaşık kremamızı koyup tabağımıza diziyoruz.
  13. Çikolata sosumuz için süt ve çikolata sosunu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  14. Kıvam aldıktan sonra ılımaya vazgeçiyoruz. Ilıyan çikolata sosunu dizdiğimiz profiterollerin üzerine gezdiriyoruz.Dileyen beyaz çikolata sosunu da kullanabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın