Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bir tencereye suyu ve margarini alıp kaynatalım.
  2. İçine unu ilave edip karıştıralım ve altını kapatıp 10 dk dinlendirelim.
  3. Ardından yumurtaları teker teker iyice yedirelim.
  4. Hamuru 10 dk dinlenmeye alalım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki kaşık takviyesiyle ceviz büyüklüğünde aralıklarla koyalım fazla büyük olmasın kabaracaktır. .
  6. 180 derece fırında 40 dk pişmeye vazgeçelim.
  7. Krema için bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
  8. Karışım kaynayınca içine vanilyalı ilave edip karıştıralım.
  9. Pişen hamurları ortadan keserek içini dolduralım ya da sıkma torbasıyla kesmeden dolduralım.
  10. Son olarak çikolata sosunu yapalım ve profiterollerin üzerini dolaştıralım.
  11. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın