Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %0,90
  • BIST
    %0,93
Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta sonra ilave edilecek
  • 2,5 su kadehi süt
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 koli çikolata sosu Üzerinde yazan miktara göre süt ilave edilecek

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye margarin ve su alınır.
  2. Kaynayana kadar orta ateşte pişirilir.
  3. Kaynadıktan sonra un ilave edilir ve 2-3 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
  4. Kenara alınır ve 10 dakika soğumaya vazgeçilir.
  5. Hamur soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır.
  6. Her yumurtayı kırdıktan sonra mikserle yumurtayı hamura yedirmelisiniz.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık veya sıkma torbası takviyesiyle ceviz büyüklüğünde hamur bunalır. Hamur bitene kadar bu operasyona devam edilir.
  8. Ve 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. profitrolu fırından çıkardıktan sonra üzerine bir bez sererseniz kuru olmaz daha yumuşak olur.
  9. Kreması için tencereye tam malzemeler alınır ve ocağa koymadan evvel topak kalmaması için tel mikser ile karıştırılır.
  10. Ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirilir.
  11. Krema soğumaya vazgeçilir.
  12. Krema da soğuduktan sonra profiterolün içine sıkma torbasıyla veya ortadan keserek kaşıkla bunalır.
  13. En son olarak çikolata sosu üzerinde yazan süt miktarına göre pişirilir ve soğuduktan sonra profiterolün üzerini dolaştırılır. Profiterolümüz servise hazır. Gerçekten hiç şaşmayan bir tarif, çok hoş bir atıştırmalık. Sınayacaklara şimdiden afiyet olsuun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın