Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %-0,38
Profiterol Pasta

Profiterol Pasta

Profiterol Pasta Malzemeleri

Choux Hamuru için Malzemeler

100 ml. su – 1 su kadehinden 3 parmak noksan
100 ml. süt – 1 su kadehinden 3 parmak noksan
80 gr. tereyağı
1 tutam tuz
110 gr. un – 1 su kadehi
3 – 4 adet yumurta – 200 gr.

Pastacı Kreması için Malzemeler

2 su kadehi süt
2 su kadehi krema
2 adet yumurta sarısı
1 + ¼ su kadehi toz şeker
1 su kadehinden iki parmak noksan un
¼ su kadehi darı nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 koli vanilya
2 su kadehi mascarpone peyniri – 375 gr.
15 – 20 adet çilek

Ganaj için Malzemeler

150 gr. bitter çikolata – 1 su kadehi
150 ml. krema – 1 su kadehinden 1 parmak noksan
30 gr. toz şeker – 1 yemek kaşığı
10 gr. tereyağı – 1 tatlı kaşığı

Choux hamuru için;

Bir sos tenceresinin içerisine su, süt, tereyağı ve tuzu ilave edip ısıtın.
Tereyağı eriyince içerisine unu eleyerek ilave edin ve bir spatula desteğiyle 5 dakika iyice kavurun.
Hamurunuzu ocaktan alın ve tezgah üstü mikserinin içerisine alın.
Tezgah üstü mikserinize çırpma ucunu takın.
Mikserinizi çalıştırın ve hamurun ilk buğusunu çıkartın.
Ardından yüksek devirde iyice çırparak içerisine teker teker yumurtaları kırın.
Anekdot: Yumurtalarınızı 1 dakika arayla kırın.
Hamurunuzun koyu mayonez kıvamında olması gerekir.
Hamurunuzun kıvamı gerektiği gibi olduğunda hazırladığınız hamurunuzu sıkma torbanızın içerisine ilave edin.
Hazırladığınız hamuru 16 cm ’lik kilitli kek kalıbına sıkın.
Parmağınızı nemlendirerek hamurunuzun üstlerini düzenleyin.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.

Pastacı kreması için;

Süt ve kremayı bir tencereye alıp ısıtın.
Karıştırma kabınıza toz şeker ve yumurta sarılarını alıp iyice çırpın.
Karışım hafif kum kıvamı alınca un ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Karışım iyice kum gibi olunca ılık olan sütlü krema karışımını, yumurtalı karışıma yavaş yavaş devamlı çırparak ilave edin ve iyice harmanlayın.
Ardından karışımı süzgeçten geçirerek tencereye alın ve kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın.
Muhallebi kıvamına gelince karıştırma kabına alıp çırpın.
İçerisine vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın kremanın üzerine gelecek biçimde streç film koyup soğumaya vazgeçin.
Krema soğuyunca mascarpone peynirini ilave edin ve iyice karıştırın.
Çileklerinizi minik küpler halinde doğrayın.
Krema ve çilekleri karıştırın.

Ganaj için;

Bitter çikolatanızı benmari olacak biçimde eritin.
Eriyen çikolatanızın içerisine krema, toz şeker ve tereyağını içerisine ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;

Choux hamurunuz pişince iki yanından yardım sağlayarak kek kalıbınızı ters olacak biçimde koyun ve 20 dakika soğumaya vazgeçin.
Hamurunuz soğuyunca kilitli kek kalıbınızdan çıkartın ve 10 dakika daha soğumaya vazgeçin.
Hazır olan hamurunuzu tırtıklı ekmek bıçağıyla ortadan ikiye ufalan.
Ardından taban kısmını servis edeceğiniz tabağın üzerine alın.
Pastacı kremanızı tabana yayın.
Ardından üzerine choux hamurunun üzerini kapatın ve hazırladığınız ganajı pastanızın üzerine dolaştırıp 5 – 10 dakika daha buzdolabında bekletin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın