Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %-0,23
  • BIST
    %-2,58
Profiterol İnce Ayrıntısıyla

Profiterol İnce Ayrıntısıyla

Tarifin Hikayesi

Profiterol İnce Ayrıntısıyla Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Süt
  • (Üzerindeki tarife göre pişirilir)

Profiterol İnce Ayrıntısıyla Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yapalım. Suyu ve margarini aynı anda tencereye alalım ve eriyip kaynamaya başlayınca unu ilave edelim ocağın altını kısalım.
  2. İyice karıştıralım unu güzelce yedirerek karıştıralım. Altını kapatıp. Soğumaya bırakalım.
  3. Hamur tamamen soğuyunca hamurun içine tek tek yumurtaları kıralım.
  4. Bir yumurtayı kırıp iyice karıştıralım iyice yedirelim.
  5. Daha sonra ikinci yumurtayı aynı şekilde de. Üçüncü yumurtayı aynı şekilde karıştırıp güzelce karıştıralım.
  6. (kaşık ile karıştırdım ben mikser denemedim).
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamurumuzdan küçük parçalar alıp tepsiye koyalım.
  8. (ben tatlı kaşığı ile koydum. Daha küçük isterseniz çay kaşığı kullanabilirsiniz).
  9. 160 derece fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  10. Kremamızı yapalım.
  11. Tüm krema malzemelerini (vanilya hariç)bir tencereye alalım kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca bikaç dakika kaynatıp altını kapatalım vanilya yı ekleyip ılımaya bırakalım.
  12. Ilıyan kremamızı krem şanti ilave edip çırpalım.
  13. Pişen hamurumuzu soğuktan sonra ortasından kesip kaşıkla krema koyalım kapatalım.
  14. Çikolata sosunu tarifine göre pişirip soğuyunca üstüne birer kaşık dökelim. Servis edelim afiyet şifa olsun inşaallah 😊🤗.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın