Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol Hamurunu Yakalatamıyorum Diyenler! Bu Tarif Bütün Size Göre 100% Garanti

Profiterol Hamurunu Yakalatamıyorum Diyenler! Bu Tarif Bütün Size Göre 100% Garanti

Profiterol Hamurunu Yakalatamıyorum Diyenler! Bu Tarif Bütün Size Göre 100% Garanti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 150 gr margarin
  • 2 su kadehi su
  • 2 su kadehi un
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su kadehi şeker
  • 1 kutu krem şanti
  • 3 su kadehi süt
  • 1/3 şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 25 gr margarin

Profiterol Hamurunu Yakalatamıyorum Diyenler! Bu Tarif Bütün Size Göre 100% Garanti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tatlımızın krema ile sosunu hazırlayalım ki soğuk olsun.
  2. Krema için soğuk sütün içine miktar kadar unu, şekeri, nişastayı ilave edip karıştırıyorum.
  3. Daha sonra ocağın altını açalım.Kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz .
  4. Krema ılınınca veya tamamen soğuyunca krem şantiyi toz halinde kremaya döküp çırpalım. Kremamız hazır hale geliyor.
  5. Çikolatalı sos için tekerrür soğuk sütün içine kakao, nişasta, şekeri karıştırıyorum.
  6. Ocağın altını açalım margarini de ilave edelim pişiriyoruz margarin kullanmak istemeyen sos piştikten sonra 50 gr kadar bitter veya sütlü çikolata kalabilirler
  7. Daha sonra margarini tencerede eritelim.
  8. Tamamen eridikten sonra 2 su kadehi suyu ilave edip kaynatalım.
  9. Kaynayan suyu kapatalım .
  10. Hakimiyetli bir biçimde 2 su kadehi unu ilave edip karıştıralım burada ki püf nokta unu yavaş yavaş ilave edin belki kadeh ölçünüz su ölçüsüne göre fazla olabilir aniden dökerseniz hamur katı olur
  11. Hamuru helva gibi unu yedirdikten sonra soğumasını bekleyin buz gibi olmayacak parmak yanmacak kıvamda olsun sıcak hamura yumurta kırılmaz .
  12. Hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kıralım her yumurta için ayrı ayrı karıştıralım .
  13. İlk yumurtayı kırdık onu hamura iyice yedirin.
  14. 2. yumurtayı da kırdık onu da hamura iyice yedirin .
  15. 3. yumurtayı da aynı biçimde yaptıktan sonra iyice hamuru karıştırın değişik püf noktası hamur cıvık olacak ele yapışık bir kıvamda olsun yeter
  16. Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar yerleştirelim .Daha ufak da olabilir.
  17. 180 derecelik fırında dikkatli pişirelim.
  18. Hamurumuz piştikten sonra ister sıkma torbasıyla ister ikiye ayırıp kremasını doldurun.
  19. Çikolata sosu ile servis edin. Sınayacak ve besin olanlara şimdiden afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın