Tencerede tereyağını eritin su ilave edin kaynatın ,un, tuz ve şekeri ilave edip durmadan karıştırarak pişirin.
Hemen hamur haline gelecektir.
Kısık ateşte 3 dk süresince kaşık ile eze eze hamuru pişirin.
Direk bir kaba boşaltarak karıştırarak soğutun elinizi yakmıyorsa içine teker teker yumurtaları kırın ve vanilini ilave edin iyice çırpın.
Sıkma aparatına veya torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı biçimde ufak ufak sıkın.
160 derecelik ısıtılmış fırında 40 dk pişirdim.
Fırını asla pişmeden açmayalım.Dışı pişmiş görünür ama içi hala hamurdur fırını açtığınız an söner ve geri dönüşü yok o surattan fırını 40 dk asla açmayın.
Kremanın yapılışı; Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi karıştırıp ocakta aralıksız karıştırarak kaynamasını ve kıvam almasını sağlayalım.
Ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ilave edin.
Bir kaba aktarın ve üzerini streçleyin.
Tamamen soğuduğunda mikserden geçirin.
Sıkma aparatına doldurun.
Pişen hamurları kenardan kesip içine kremayı sıkın.
Hepsini aynı biçimde yapın.
Sosu için süt ve çikolata sosunu tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Kesintisiz karıştırarak soğutun.
Profiterolü porsiyonlara ayırın üzerine sosu dolaştırın dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.