Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • Çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve suyu tencereye koyun yağı eritelim.
  2. Yağ eriyince üzerine unu ilave edip 2-3 dakika karıştıralım.
  3. 15 dk dinlendirmeye vazgeçin. Sonrasında yumurtaları tek tek kırıp hoşça karıştırın 10 dk daha dinlendirelim.
  4. Sonra kaşık desteğiyle muhakkak aralıklarla fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar koyalım.
  5. 180 derecelik fırına verin. Fırının ağzını açmadan üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Kreması için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp kısık ateşte koyu kıvam alana kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ilave edin hoşça karıştırınmikserlede hafif çırpabilirsiniz.
  8. Profiterollerin içerisine krema sıkma aparatı ile kremayı doldurunyoksa profiterol kesip kaşık ile de doldurabilirsiniz.
  9. Son olarak çikolata sosunu 2, 5 su kadehinden azıcık az sütle hazırlayalım.
  10. Üzeri kabuk yakalamasın diye devamlı karıştırın. Pişen sosu profiterollerin üzerine hoşça dökün afiyetle yiyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın