Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Profiterol
Facebook
Twitter
Google+
14 Ekim 2021
0
205
+
-
Profiterol
Tarifin Öyküsü
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Yarım koli tereyağı 125gr
1 su kadehi su 200ml
1 yemek kaşığı şeker
1 fiske çok az tuz
1 su kadehi un 200ml
4 tane m boy yumurta
2.5 su kadehi süt 500ml
1 çay kadehi şeker
1 vanillin
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
200ml süt veya krema ile çırpılmış bir poşet krem şanti
1 poşet hazır çikolata sosu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Su, şeker, tuz ve tereyağını tencerede eritin.
Kaynayınca altını orta ateşe kıs ve ununu yavaş yavaş ilave edin.
Bir spatula dayanağıyla unu iyice yedir, topaksız hamur elde edin.
Karıştıra karıştıra hamuru 1 dakika kadar kavurun.
Hamuru kenara al, ılımasını bekleyin.
Yumurtaları teker teker hamura yedirin, mikser dayanağı ile her yumurtadan sonra iyice çırpın.
Hamuru sıkma torbası veya kaşık dayanağıyla aralıklar vazgeçerek tepsiye sıkın.
170 derece alt üst ayar fırında alttan ikinci rafta 30 dakika pişirin hakimiyetli.
Müddet sonunda fırını kapatın ama kapağını 10 dakika kadar açmayın ki profiteroller sönmesin.
Daha sonra fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin.
Kreması için yumurta sarısını, unu, nişastayı, şekeri, vanilyalı şekeri ve sütü tencereye alın.
Orta ateşte pişirip muhallebi elde edin.
Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıp tereyağını ilave edin. İyice karıştırıp üzerine temas edecek biçimde streç folyo örtüp soğumaya vazgeçin.
Süt veya kremayı krem şanti ile çırpın, elde ettiğiniz krem şantiyi soğuyan muhallebiyle karıştırın mikser ile.
Çikolata sosunu hazırlayıp soğumaya vazgeçin.
Profiterolleri ortadan ikiye ayırıp aralarına bolca krema sıkın/sürün.
Çikolata sosunu soğuk olacak üzerine dökün.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi nasıl yapılır
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
İbiza Pasta
Önceki Yazı
Aşure
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı