Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi un
  • 2 su kadehi su
  • 1 kutu margarin 250 gr
  • 5 adet yumurta
  • 5 su kadehi süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 çay kadehi şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 kutu vanilya
  • 2 kutu çikolata sosu yada 160 gram bitter çikolata benmari usulü eritebilirsiniz

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle profiterol hamurunu pişiriyoruz.
  2. 1 kutu margarini, 2 su kadehi suyun içinde eritiyoruz.
  3. Margarin eridikten sonra üzerine 2 su kadehi unu ilave edip 3 dakika karıştırarak pişiriyoruz ve 5 dakika dinlenmeye vazgeçiyoruz.
  4. Dinlendikten sonra hamurun içine teker teker yumurtaları kırıyoruz. yumurtaları tek tek kırmamızın sebebi hepsini hoşça hamura yedirmek.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine 2 tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde hamur parçaları koyuyoruz. 2 tepsi çıkıyor.
  6. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
  7. Hamurumuz pişerken krema ve çikolata sosunu pişiriyoruz.
  8. Bir tencere içine vanilya hariçindeki; 5 su kadehi süt, 6 yemek kaşığı un, 3 çay kadehi şeker ve 2 adet yumurta pişiriyoruz.
  9. Kremamız ılınınca içine 2 kutu vanilya koyup karıştırıyoruz ve kremamız da hazır.
  10. Başka bir tencereye 4 su kadehi süt ve 2 kutu toz çikolata sosu koyuyoruz ve pişiriyoruz.
  11. Daha sonra fırından çıkardığımız profiterollerin ortasından kesip içine 1 kaşık dayanağıyla krema koyun şayet sıkma torbanız var ortadan yarmak yerine kenarından içini doldurabilirsiniz.
  12. Son olarak üzerine servis ederken çikolata sosundan dökün.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın