Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 yumurta
  • 3 su kadehi süt
  • 1 su kadehinden bir parmak beceriksiz şeker
  • 1 su kadehinden iki parmak beceriksiz nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gram krema
  • 1 kutu vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Hazır çikolata sosu
  • Ölçüde yazan ölçü kadar süt

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için su ve tereyağ tencereye alınır.
  2. Tereyağ eriyip kaynayana kadar beklenir ve unu ilave edilir.
  3. 2-3 dk un kavurulur ve ocaktan alınır.
  4. 15 dk kadar soğuması için beklenir ve yumurtalar birer birer hamura ilave edilip karıştırılır.
  5. Bu düzey de yumurtaları tek tek ilave edip karıştırmak hamurumuzun kabarması için çok ehemmiyetli.
  6. Yumurtaları ilave ettiğimiz hamurumuz kaşığa yapışan cıvık bir hamur olacaktır.
  7. 5 dk kadar dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alınır ve tepsiye bunalır.
  8. Dilerseniz bu evre yemek kaşığı da kullanabilirsiniz.
  9. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişene kadar bekletilir.
  10. Kreması için krema, tereyağ, vanilya hariç tam malzemeleri tenceremize döküyoruz ve kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ekliyoruz.
  11. Başka bi kaba aktarıp üstünü streçle kapatıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  12. Soğuyan kremamızı mikserden geçirip kremamıza ilave ediyoruz ve hamurlarımızın içine sıkıyoruz.
  13. Çikolata sosuyla buluşturuyoruz

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın