Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,65
ALTIN
%1,55
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Profiterol
Facebook
Twitter
Google+
25 Mart 2022
0
219
+
-
Profiterol
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağ
1 su kadehi su
1 su kadehi un
3 yumurta
3 su kadehi süt
1 su kadehinden bir parmak beceriksiz şeker
1 su kadehinden iki parmak beceriksiz nişasta
1 yumurta sarısı
100 gram krema
1 kutu vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Hazır çikolata sosu
Ölçüde yazan ölçü kadar süt
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için su ve tereyağ tencereye alınır.
Tereyağ eriyip kaynayana kadar beklenir ve unu ilave edilir.
2-3 dk un kavurulur ve ocaktan alınır.
15 dk kadar soğuması için beklenir ve yumurtalar birer birer hamura ilave edilip karıştırılır.
Bu düzey de yumurtaları tek tek ilave edip karıştırmak hamurumuzun kabarması için çok ehemmiyetli.
Yumurtaları ilave ettiğimiz hamurumuz kaşığa yapışan cıvık bir hamur olacaktır.
5 dk kadar dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alınır ve tepsiye bunalır.
Dilerseniz bu evre yemek kaşığı da kullanabilirsiniz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişene kadar bekletilir.
Kreması için krema, tereyağ, vanilya hariç tam malzemeleri tenceremize döküyoruz ve kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ekliyoruz.
Başka bi kaba aktarıp üstünü streçle kapatıp soğumaya vazgeçiyoruz.
Soğuyan kremamızı mikserden geçirip kremamıza ilave ediyoruz ve hamurlarımızın içine sıkıyoruz.
Çikolata sosuyla buluşturuyoruz
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi nasıl yapılır
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Çikolatalı Top
Önceki Yazı
Muhallebili Ağlayan Pasta
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı