Tencereye tereyağını alıp eritin üzerine suyu ilave edip kaynatın tuzu ve şekeri de ilave edip iyice karıştın.
Kaynayan suya 1 su kadehi unu ilave edip 5-10 dakika kadar iyice karıştın ve hamurunu ocaktan alın, ılımaya vazgeçin.
İlk sıcaklığı çıkan ılık profiterol hamuruna yumurtaları tek tek ilave edin Her bir yumurtayı iyice çırptıktan sonra öbür yumurtayı ilave edin
Çırpma harekâtı bitirildikten sonra profiterol hamurunu sıkma poşetine koyun ve demir para büyüklüğünde ufak ufak aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkın.
Sivri olan profiterollerin üst kısmını hafifçe parmağınızı nemlendirip bastırıp düzenleyin ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında takribî 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Kreması için süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın ocağa alın karıştıra karıştıra pişirin ve kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve bir kaç dakika sonra ocaktan alın ılıması için kenarda bekletin Arada karıştın üstü kabuk yakalamasın
Hazırladığınız kremayı sıkma poşetin doldurun ucu sivri krema başlığı ile kremayı profiterollerin içine doldurun.
Çikolata sosunu da 2 su kadehi süt ile hazırlayın. Gözgöz olunca içine 40 gram sütlü çikolata ilave edin ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız profiterollerin üzerine çikolata sosu dolaştırın. Afiyet olsun.