Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 yumurta
  • 500 ml süt
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Çikolata sos

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ufak bir tencereye margarini koyuyoruz.
  2. O eridikten sonra unu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz .
  3. Hafif renk aldıktan sonra suyu ilave ediyoruz azıcık kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan tencereyi alıyoruz.
  4. Varsa sıkma torbası ile yoksa tatlı kaşığı takviyesiyle fırın tepsiye ufak toplar halinde hamurlar yapıyoruz .
  5. 180 derece fırında 40 dk kapağını hiç açmadan pişmesini bekliyoruz.
  6. O pişerken siz kremayı yapabilirsiniz.
  7. Tüm malzemeleri koyup kaynadıktan sonra margarini ve vanilyayı koyup altını kapatın.
  8. Çikolata sosu da pişirip soğumaya alın.
  9. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca bıçak takviyesiyle ortasını açın kremadan bir tatlı kaşığı kadar içine koyup kapatın.
  10. Üzerine de çikolata sos döktükten sonra süsleyin afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın