Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi su
  • 3 büyük yumurta
  • 2, 5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • Çikolata sos

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için 125 gr tereyağ ve bir kadeh suyu ocağa alım kaynatalım.
  2. Daha sonra üzerine 1 kadeh unu da ilave edip iki üç dk karıştırarak pişirelim.
  3. Teker teker olmak üzere yumurtaları ilave edip iyice karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaşık takviyesiyle ceviz büyüklüğünde dökelim.
  5. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim.
  6. Kreması için vanilya hariç değişik malzemelerin tümünü tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
  7. Ocaktan aldığımız kremanın vanilyasını da ilave edip karıştıralım.
  8. Soğuyan kremamızı sıkma torbasına alıp profiterol un içini krema ile dolduralım.
  9. Hepsine aynı operasyonu yaptıktan sonra üzerine çikolata sos dökelim.
  10. Profiterol hazır afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın