Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta Yumurtalar ufak ise 4 adet
  • 2, 5 su kadehi süt
  • 2, 5 yemek kaşığı un
  • 2, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım.
  2. Ufak bir tencereye 1 su kadehi suyu ve margarini koyarak kaynatın.
  3. Daha sonra 1 su kadehi unu ilave ederek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı kesintisiz karıştırarak pişirin.
  4. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
  5. Hamur azıcık dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada ehemmiyetli bir detay var.
  6. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden öteki yumurtayı kırmayın.
  7. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışık bir hamur elde etmiş olduk. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
  8. Hamurlarımızı pişirelim.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, kaşık dayanağı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek fotoğraftaki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
  10. Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün.
  11. Üzeri kızarana kadar takribî 40 dakika pişiriyorsunuz.
  12. Kremasını hazırlayım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın.
  13. Vanilya ve margarin hariç öteki malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin.
  14. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ve margarini ilave ederek karıştırın.
  15. Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye ayrılarak ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
  16. Tatlımızın üzerine çikolata sosu dolaştıralım. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dolaştırın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın