Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata yada hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Krema için, sütü tencereye alıyoruz. Bir kaseye yumurta sarısını, şekeri, vanilyayı, nişastayı alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Sütün altını açıp ılıyınca bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıp direk tencereye dökerek karıştırıyoruz.
  3. Orta ateşte karıştırarak pişirip koyulaşınca altını kapatıyoruz. Soğuyunca bir paket kremşantiyi ekleyip çırpıp buzdolabına koyuyoruz.
  4. Hamur yapılışı küçük bir tencereye tereyağımızı ve suyumuzu ekleyip kaynatıyoruz. İçerisine unu da ekleyip karıştırıyoruz. Beş on dakika karıştırarak pişirip altını kapatıyorum soğumaya bırakıyoruz.
  5. Oda sıcaklığında ılıyınca yumurtalarımızı teker teker ekleyerek mikserle güzelce çırpıyoruz. Yumurtaları hamura yedirdikten sonra on dakika dinlendiriyoruz.
  6. Hamurun kıvamı krema gibi yapışkan olmalıdır. İster krema torbasıyla ister bir kaşık yardımıyla fırın tepsisine küçük olacak şekilde sıkıyoruz ve üstünü düzeltiyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının ağzını hiç açmıyoruz pembeleşinceye kadar pişirip fırını kapatıyoruz, on dakika fırından çıkarmıyoruz.
  8. Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan profiterolleri krema ucuyla doldurup çikolata sosuyla servis ediyoruz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın