Uygun bir tencereye su ve tereyağını koyup karıştırın kaynatın.
Unu ekleyerek güzelce karıştırın.
Harcı 4-5 dk sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın hamurun soğuması için bekletin.
Hamur soğuduktan sonra önce 1 yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.
Daha sonra 2. ekleyin ve yine iyice karıştırın son olarak 3. Cüyü de ekleyip karıştırın. (bu nokta önemli yoksa hamur kabarmaz. ) hafif yapışkan bir hamur oluyor.
Fırını önce 180 derece fanlı ayarda ısıtalım.
Daha sonra alt üst ayarda 200 dereceye getirip ısıtalım sonra ayarı 180 dereceye indirelim fansız ayarda olmalı.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla yarım kaşık olacak şekilde harçtan parçalar alarak aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin.
Fırının orta kısmına tepsiyi yerleştirin 30 dk kızarana kadar pişirin.
Kreması için.Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpalım.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Daha sonra çikolata sosu gezdirelim.Afiyetle 🥰.