Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta
  • 2.5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • İsteğe bağlı hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve tereyağını bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra unu ilave edip 3-4 dk karıştırıyoruz .
  3. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 15-20 dk soğumaya vazgeçiyoruz.
  4. Soğuduktan sonra yumurtalardan evvel 1 tanesini kırıp hoşça karıştırıyoruz.
  5. Öbür ikisini de aynı biçimde yapıp hamurumuzu hazırlıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine kaşıkla ceviz büyüklüğünde koyuyoruz.
  7. Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
  8. Krema için ise vanilya hariç tam malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz vanilyayı da ilave edip oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.
  9. Hamurların ikiye parçalayıp kremayı içine koyuyoruz.
  10. Son olarak hazırladığımız çikolata sosunu döküp dinlenmeye vazgeçiyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın