Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayan suya unu ekleyerek hızlıca karıştıralım.
  3. Hamuru 3 dakika karıştırarak pişirelim ve ocaktan alıp 15 dakika soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan hamura yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Hamuru hazırladıktan sonra poşete koyup küçük paraçalar sıkarak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
  6. 180° önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
  7. Tatlımızın kreması için süt, un, şeker ve yumurta küçük bir tencereye alarak karıştıralım.
  8. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olunca vanilyayı ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.
  9. Pişen profiterollerin içlerini hazırladığımız krema ile dolduruyoruz.
  10. Küçük bir delik açıp poşet ile doldurabilirsiniz veya direk kesip koyabilirsiniz.
  11. Son olarak tatlımızın üzerine bolca çikolata gezdirelim. Afiyet olsun❤️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın