Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Profiterol
Facebook
Twitter
Google+
1 Ocak 2022
0
122
+
-
Profiterol
Tarifin Hikayesi
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı su
125 gram margarin
1, 75 su bardağı un
4 orta boy yumurta (çok büyük ise yumurta 3 yeter)
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı (silme ) un
1 su bardağına yakın toz şeker
Limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket çikolata sosu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Orta boy tencereye 1, 5 su bardağı suyu alalım ve kaynayınca margarini ekleyelim.
Margarin tamamen eriyince unumuzu ilave ederek hızlıca karıştıralım ve ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Hamurumuz tamamen soğuyunca yumurtalarımızı teker teker ilave edip mikserle homojen bir karışım oluncaya kadar çırpalım.
Elimizi hafif yağlayıp fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralayalım.
180 derecede üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırının kapağını hiç açmadan pişirmeliyiz sönmemesi için.
Daha büyük boyda profiterol tercih ederseniz cevizden küçük parçalar yapmalısınız. Pişince erik kadar olur.
Profiteroller fırına konunca muhallebiyi hazırlayabilirsiniz.
Tencereye unumuzu, şekerimizi koyup karıştıralım daha sonra sütümüzü azar azar ilave ederek karıştıralım.
Tamamen karıştıktan sonra ocağa alalım ve koyulaşıncaya kadar kaynatalım.
Ocağın altını kapatalım ve tereyağımızı, vanilyamızı ve limon kabuğu rendemizi ilave edip karıştıralım. Muhallebimiz soğumaya bırakalım.
Profiterollerimiz soğuyunca kremşanti şırıngamızla içini dolduralım. Tepsiye dizelim.
Çikolata sosumuzu hazırlayalım ve soğuyunca profiterollerimizin üzerine yayalım.
Buzdolabında soğumaya bırakalım ve servis yapalım.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi nasıl yapılır
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Çikolatalı Sufle
Önceki Yazı
Denenme Rekorları Kıran Brownie Tarifim
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı