Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Tarifin Hikayesi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 1, 75 su bardağı un
  • 4 orta boy yumurta (çok büyük ise yumurta 3 yeter)
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı (silme ) un
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy tencereye 1, 5 su bardağı suyu alalım ve kaynayınca margarini ekleyelim.
  2. Margarin tamamen eriyince unumuzu ilave ederek hızlıca karıştıralım ve ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  3. Hamurumuz tamamen soğuyunca yumurtalarımızı teker teker ilave edip mikserle homojen bir karışım oluncaya kadar çırpalım.
  4. Elimizi hafif yağlayıp fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralayalım.
  5. 180 derecede üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. Fırının kapağını hiç açmadan pişirmeliyiz sönmemesi için.
  7. Daha büyük boyda profiterol tercih ederseniz cevizden küçük parçalar yapmalısınız. Pişince erik kadar olur.
  8. Profiteroller fırına konunca muhallebiyi hazırlayabilirsiniz.
  9. Tencereye unumuzu, şekerimizi koyup karıştıralım daha sonra sütümüzü azar azar ilave ederek karıştıralım.
  10. Tamamen karıştıktan sonra ocağa alalım ve koyulaşıncaya kadar kaynatalım.
  11. Ocağın altını kapatalım ve tereyağımızı, vanilyamızı ve limon kabuğu rendemizi ilave edip karıştıralım. Muhallebimiz soğumaya bırakalım.
  12. Profiterollerimiz soğuyunca kremşanti şırıngamızla içini dolduralım. Tepsiye dizelim.
  13. Çikolata sosumuzu hazırlayalım ve soğuyunca profiterollerimizin üzerine yayalım.
  14. Buzdolabında soğumaya bırakalım ve servis yapalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın