Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Tarifin Öyküsü

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 4 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • Bir fiske tuz
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 kutu kremşanti
  • 1 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su kadehi süt

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye 1su kadehi suyu ve tereyağını alalım kaynatalım .
  2. Daha sonra unu ve bir fiske tuzunu ilave edip 2-3 dk karıştırarak pişirip ocaktan alalım .
  3. Soğusun daha sonra yumurtaları tek tek karıştırarak ilave edelim ve hamurumuzu sıkma torbasına alıp fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkalım hamur bitince evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30- 35 dk pişirelim.
  4. Hamurumuz pişerken kremasını hazırlayalım tencereye süt, un, yumurta, toz şekeri koyarak kesintisiz karıştırarak pişirelim .
  5. Pişen muhallebiyi ocaktan alalım içine vanilyayı toz kremşantiyi ve bir yemek kaşığı tereyağını ilave edelim .
  6. Pişen profiterollerin ilk sıcaklığı çıkınca ortadan ikiye keselim.
  7. Ayırmadan içlerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup kapatalım .
  8. Malzemelerin hepsi bitene kadar devam edelim en son üzerine çikolata sosu yapıp dolaştıralım .
  9. Üzerine antepfıstığı veya hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın