1 koli bitter çikolata veya 1 koli hazır çikolata sosu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak hamurunu hazırlıyoruz. Un ve yumurta hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Yağ eridikten sonra unu ilave edip 8-10 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz. Ve sıkma torbasına alıp tepsimize hazırlıyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.
O pişerken bizde kremasını hazırlayalım. Pasta kreması hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp ılımaya vazgeçiyoruz.
Daha sonra içine pasta kremasını ilave edip çırpıyoruz. İlavelerin içine dolduruyoruz. Çikolata sosunu hazırlamak için kremayı tencereye alıyoruz.
Hafif ısındıktan sonra altını kapatıp çikolataları içine atıyoruz, yoğun bir hal alınca üzerine sürüyoruz. Afiyetler olsun.