Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 yumurta
  • 3 su kadehi süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta Mısır
  • 1,5 çay kadehi toz şeker
  • 2 koli vanilya
  • 1 koli pasta kreması veya kremşanti
  • 1 kutu krema
  • 1 koli sütlü ve
  • 1 koli bitter çikolata veya 1 koli hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurunu hazırlıyoruz. Un ve yumurta hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Yağ eridikten sonra unu ilave edip 8-10 dakika pişiriyoruz.
  2. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz. Ve sıkma torbasına alıp tepsimize hazırlıyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.
  3. O pişerken bizde kremasını  hazırlayalım. Pasta kreması hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp ılımaya vazgeçiyoruz.
  4. Daha sonra içine pasta kremasını  ilave edip çırpıyoruz. İlavelerin içine dolduruyoruz. Çikolata sosunu hazırlamak için kremayı tencereye alıyoruz.
  5. Hafif ısındıktan sonra altını kapatıp çikolataları içine atıyoruz, yoğun bir hal alınca üzerine sürüyoruz. Afiyetler olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın