Ufak tencereye 1 su kadehi su ve margarini alıp kaynatalım.
1 su kadehi unu ilave edip süratli bir biçimde kaşık sırtıyla karıştıralım.
2-3 dakika pişirelim. Altını kapatalım.
Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtaları sırayla kırıp tahta kaşık takviyesiyle karıştıralım.
Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
Yağlı kağıt hoşlandığımız tepsimize çay kaşığı takviyesiyle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye aralıklı olarak vazgeçelim.
Daha sonra 180 derece fırında pişirelim. Bu noktada dikkat etmek gerekmektedir.Fırınımızın kapağını açmayalım. Sırçasından hakimiyet edelim ki hamurumuz kabarsın. 40 dakika kadar pişmektedir.
Hamur piştikten sonra kremayı hazırlayalım.
Vanilya ve toz krem şanti hariç öbür malzemeleri tencereye ilave edip ocağa alıp pişirelim.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ilave edelim. Soğumaya vazgeçelim.
Krema soğuduktan sonra toz krem şantimizi ilave edelim. Blandrla iyice çırpalım.
Hamurlarımız fırından çıktıktan sonra yarısını kesip kremayı çay kaşığı veya sıkma torbası takviyesiyle içine dolduralım.
En son çikolata sosumuzu arttaki tarifine göre hazırlayıp soğuk bi biçimde profiterolümüzün üzerine dökelim. Fındık serpip servis edelim. Afiyet olsun.