Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • Yarım kutu 125 gr. margarin
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi su
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay kadehinden 2 parmak beceriksiz şeker
  • Yarım kutu 2 buçuk su kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • Hazır çikolata sosu kutuda yazdığı kadar da süt

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve 1 su kadehi su tencerede kaynatıldıktan sonra 1 su kadehi un ilave edilir kesintisiz karıştırılarak pişirilir.
  2. Ocaktan alınıp soğumaya vazgeçilir. 15 dk yeterli.
  3. Hamur soğurken bir kasede 3 adet yumurta çırpılır.
  4. Çırpılan yumurtalar hamura yavaş yavaş ilave edilir. Hoşça yedirilir. 10 dk dinlenmeye vazgeçilir. en ehemmiyetli evre bu.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan kaşıkla koyulur.
  6. Yumuşak bir hamur olduğu için elle biçim verilmez. kabaracağı için çok büyük koymayın. .
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk pişirilir.
  8. Hamur piştikten sonra soğurken krema için yumurta, un, şeker ve süt karıştırılarak pişirilir.
  9. En son vanilya ilave edilir 1 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  10. Hamurlar hafif aralanıp çay kaşığıyla içi doldurulur.
  11. Çikolata sosu tarifteki biçimde yapılır. Profiterollerin üzerine dökülür.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın