4 – 5 adet yumurta hamurun sertliğine göre değişir
500 ml süt
1 koli vanilya
4 adet yumurta sarısı
125 gram şeker
85 gram un
Dilediğiniz kadar bitter çikolata
Profiterol Tarifi Yapılışı
Su, şeker, tuz ve tereyağını kaynatın ve ateşten kaldırın.
Elenmiş unu spatula takviyeyi ile içine ilave edip karıştırın.
Tekerrür orta ateşte ocağa koyup kesintisiz karıştırın. Hamur kenarlara yapışmadığı zaman hazırdır.
Ateşten alın yumurtaları tek tek ilave edip çırpın şayet tek tek ilave edilmezse hamurun kıvamı tutmayabilir.Kıvamı kaşıktan ağırlığı düşecek biçimde olmalı.
Daha sonra hamurumuzu sıkma torbasına alalım şayet sıkma torbanız yoksa kaşık takviyeyi ile de fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde yapabilirsiniz. arada 2 parmak vazgeçerek sıkmanızı öneri ederim zira hamurunuz kabaracaktır .
180 ° fırında 35 40 dk kadar pişirelim.
Kreması için.Süt ve vanilyayı ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını krema gibi olana kadar çırpın. Daha sonra içine unu da ilave edin ve çırpın.
Sütü yavaş yavaş ilave edin ve çırpın.
Tekerrür pak bir tencereye alıp kesintisiz karıştırarak krema kıvamına gelene kadar pişirin.
Fırından çıkan profiterolleri soğumaya alın daha sonra altlarını bıçak takviyeyi ile delin.
Kremamızı sıkma torbasına alıp deldiğimiz yerden profiterolleri dolduralım.
Üzerine çikolata eritip üzerlerine dökelim isteğe bağlı çikolata sosu da kullanılabilir Afiyet olsun