Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Profiterol hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet büyük yumurta
  • 1/ 2 kutu margarin

Profiterol kreması için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml. süt
  • 1 kutu vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker

Çikolata sosu için:

  • 200 gram krema
  • 220 gram bitter çikolata

Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ilave edin.
  • Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ilave ederek orta ateşte pişirin.
  • Koyulaşan profiterol kremasına, 1 kutu vanilin ilave edin ve tekerrür karıştırın.
  • Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun. Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.
  • Üzerine 1 su bardağı un ilave ederek topaklanmaması için karıştırın.
  • Hamur derlendiğinde ocaktan alın ve oda sıcaklığında takribî 15 dakika dinlendirin.
  • Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ilave ederek yedirin.
  • Hamur yumurtalarla tamamen aynılaştığında, 15 dakika daha dinlendirin.
  • Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Aralarında boşluk bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.
  • Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla ufak delikler açın.
  • Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.
  • Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak ufak parçalara ayırın.
  • Ufak sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.
  • İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.
  • Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde dolaştırın. Afiyet olsun.

Profiterol Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtaların kesilmesini önlemek için, profiterol hamurunun soğumasını bilave edin. Ardından yumurtaları birer birer ilave ederek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru tepsiye yerleştirirken aralarında kabarma hisseyi bırakın.
  • Kremayı tamamen soğuduktan sonra da kullanabilirsiniz.
  • Pataşu hamurunun sönmemesi için unu eleyerek ilave edin.

1 Porsiyon Profiterol Kaç Kalori?

  • Profiterolün bir porsiyonu, takribî 335 kaloridir. Kilo hakimiyeti için, miktarlı ölçüde harcanması gerekir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın