100 gram oda sıcaklığında margarin veya 200 ml. krema
1/2 yarım poşet vanilya
200 ml. krema
180 gram bitter çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Krema için orta boy bir tencereye 2 yumurta sarısı ve unu koyup karıştırın. Üzerine sütü ilave edip kısık ateşte ve kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp bir kenara alın.
Profiterol hamurunu yapmak için minik bir tencereye su, tereyağı, tuz ve şekeri koyun. Ocağın altını açıp karışımı pişirin.
Hamur top haline geldikten sonra 1 kaç dakika daha pişirin. Üzerini kapatıp soğuması için bekletin.
Soğuğa yakın ılık kıvama gelince yumurtaları tek tek ve her seferinde mikserle çırparak ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edince pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine 1 er tatlı kaşığı koyun. isterseniz krema torbası ile sıkın. .
Hamur toplarının üstlerinde çıkıntılar varsa parmağınızı nemlendirip hafifçe düzenleyin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstü ve altı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra kapağını açıp yarım saat içinde bekletin.
Bu arada soğuyan Veya ılık pişirdiğiniz muhallebiye margarini ilave edin. İyice kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Profiterol toplarının alt, düz taraflarından delik açın. Kremayı, krema torbasına alın ve hamur toplarının içine sıkın.
Sos için, 200 ml. Kremayı kısık ateşte ısıtın. Ocağın altını kısıp içine 180 ml. Bitter çikolatayı ve 1 tatlı kaşığı balı ilave edin.
Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Krema doldurduğunuz profiterol toplarının üst kısımlarını ılık çikolata sosuna daldırıp servis kabına üst üste dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Sonra da yapıtınızın tadına bakın.