1 kutu çikolata sos bitterli hoşlananlar bitterli çikolata sos kullanabilir
Ben yarım kutu banal çikolata sos yarım kutuda bitterli olanından koyarak yaptım
İsteğe göre fındık kırığı yada hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz
Profiterol Tarifi Yapılışı
İlk evvel hamurumuzu yaparak başlayalım.Tencereye suyumuzu koyalım şu kaynadıktan sonra yağımızı ilave edip eridikten sonra bi vakit kaynasın unumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Kapatmadan evvel tuzunu koyabilirsiniz. 2-3 dakika karışımı kesintisiz karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Ardından soğuyan hamura vanilyayı ilave edip yumurtanın 1 tanesini kırıp iyice yedirerek karıştırın.‼️ehemmiyetli ‼️‼️yumurtaları tek tek kırıp yedirmemiz gerekli hamura netlikle hepsini birden kırmayınız ‼️.
Daha sonra tekerrür 2 ci yumurtayı da aynı biçimde kırıp yediriyoruz ve 3 cu yumurtayı da aynı biçimde yaptıktan sonra 5-10 dakka hamurumuz dinlensin.
O sırada.Kremasını hazırlayım.
Sütümüzü unu yumurtayı şekeri koyup karıştıralım kesintisiz kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim
Kıvam alan kremamıza vanilyasını da ilave ettikten sonra kapatalım soğuması için bir kenara koyalım.
Hamurumuzu pişirme zamanı.Hamurumuzdan 2 tatlı kasığını kullanarak tepsiye azar azar mesafeli biçimde koyuyoruz.
Evvelden ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz fotoğrafta göründüğü kadar olsa yeterli.
Hamurumuz piştikten ve soğuduktan sonra kremasını ister içine krema pompasıyla doldurun isterde benim yaptığım gibi bıçakla ortadan keserek içine kaşık dayanağıyla kremamızdan koyalım.
Daha sonra çikolata sosu da artta yazılan ölçüde sütümüzü ve çikolata sosumuzu ilave ederek karıştıralım kıvam alınca soğumaya vazgeçelim.
Evettt en sonn tatlımız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Deniyceklere afiyett olsunnn