Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta
  • 2, 5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1, 5 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli hazır çikolata sosu
  • Antep fıstığı

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtaları büyük bir kaseye alıp üzerine su ve yağı da ilave edip çırpıyoruz.
  2. Daha sonra unu ilave edip 2 veya 3 dk daha çırpıyoruz .
  3. Hamur kıvam alınca bir kaşık dayanağıyla alıp ötekisiyle tepsiye aralıklı olarak diziyoruz kabaracak zira.
  4. Daha sonra 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Profiteroller fırından çıkınca soğumaya vazgeçip kremasını hazırlıyoruz .
  6. Soğuk sütü ,şekeri ,yumurtayı ,vanilyayı, unu karıştırma kabına alıp çırpıyoruz.Katı bir kıvam alıyor.
  7. Daha sonra bir yandan çikolata sosu u hazırlayıp onuda soğumaya vazgeçiyoruz.
  8. Daha sonra soğuyan profiterol leri ortadan kesip içini ister kaşıkla ister sıkma torbasıyla dolduruyoruz .
  9. En son üzerine sosu dolaştırıp Antep fıstığı ile ziynetliyoruz ….

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın