Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi su
  • 200 gr margarin
  • 3 su kadehi un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 8 yumurta
  • 4 su kadehi süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su kadehi su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gr bitter veya sütlü çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için tencere de su ve margarini eritiyoruz.
  2. Un, şeker ve tuzu ilave ediyoruz, pişen hamurun ılınmasını bekliyoruz.
  3. Ilınınca ikişer ikişer yumurtayı ilave edip yediriyoruz.
  4. Kaşıkla veya sıkma torbası ile biçim verip 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  5. Muhallebimizi hazırlamak için bir tencere de 4 su kadehi süt ve şekeri kaynatıyoruz.
  6. 1 su kadehi süt, nişasta ve yumurtayı terbiye gibi çırparak ilave ediyoruz.
  7. Piştikten sonra tereyağ ilave ediyoruz parlaklık vermesi için.
  8. Muhallebileri pişen hamurların ortasını kestikten sonra içine dolduruyoruz, çikolata sosunun tüm malzemelerini bir tencereye alıp pişiriyoruz.
  9. Pişen çikolata sosunu profiterollerimizin üzerine döküyoruz, afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın