1 kutu hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Sıcak su ve margarini ocağa alıp kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra unumuzu ilave edip 3-4 dakika karıştırıyoruz.
Bir kenara alıp soğutuyoruz.
Soğuduktan sonra tek tek yumurtaları içine kırıyoruz. yumurtaları bir tane kırıp iyice yedirdikten sonra ikinci yumurtayı kırın. Ayrıca çok karıştırınca çok hoş kabarıyor cıvık bir hamur elde ettikten sonra 10 dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra az yağlanmış tepsiye kaşık takviyeyi ile ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yerleştiriyoruz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Onlar pişerken kremamızı yapalım.
Tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri alıp kaynatıyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı döküyoruz.
Ben olan profiterolleri ortadan ikiye ayırdım kremayı öyle sürdüm siz bir sıkma torbası ilede yapabilirsiniz.
Bu operasyonlar bittikten sonra, ben hazır çikolata sosu kullandım arkadaki tarife göre yaptıktan sonra çikolata sosu ılıkken üstüne döküyoruz. Profiteroller hazır!!! afiyet olsun.