Ben hazır çikolata sosu kullandım siz dilerseniz benmişti usulü çikolata da hazırlayabilirsiniz
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak hamuru hazırlayalım tencereye bir su kadehi su ve margarini alalım.
Ocağın altını yakalım margarin eridikten sonra unu üzerine dökelim, ocağın altını kıstıktan sonra 2-3 dakika karıştırarak unu yedirelim altını kapatalım.
Daha iyi soğuması için başka bir kaba alalım ve soğumaya vazgeçelim.
Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker elektrikli mikser ile karıştıralım iyice yedirelim.
Burada ehemmiyetli olan bir yumurta kırıp iyice yedirdikten sonra öbür yumurtaya geçmek her yumurtayı bu biçimde yedirmek.
Hamur 10 dakika dinlendikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık desteği ile ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye dizelimıslak parmak ucunuzu düzenleyebilirsiniz ama elinizle biçim vermeye yada koparmaya çalışmayın.
Evvelden ısıtılmış 180° fırına sürelim 40 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim fırına göre dakika değişebilir.
Kremasını hazırlayalım; Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım karıştırdıktan sonra ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim daha sonra altını kapatıp vanilyamıza ilave edelim.
Hamurlar piştikten sonra ikiye dağılarak kremayı varsa sıkma torbasıyla dolduralım yoksa kaşık desteği ile yapabilirsiniz.