Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yumurta
  • 3 su kadehi süt
  • 1 su kadehinden 1 parmak noksan şeker
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su kadehi şeker
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için su, tuz, şeker ve margarin ufak bir tencereye alıp kaynatılır. Kaynamaya başlayınca un ilave edip birkaç dakika karıştırılır.
  2. Azıcık ılınınca içine teker teker yumurtalar kırılır. Mikserle çırpılır. Tepsiye kaşık desteğiyle koyulup evvelden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
  3. 21 tane profiterol çıktı benim yaptığımda. Fırının kapağını açmayın ki sönmesinler. Ben yarım saat pişirdim.
  4. Kreması için süt, şeker, nişasta, yumurta sarısı hoşça pişirilir kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya ilave edilip altı kapatılır ve ılınınca mikserle çırpılır.
  5. Kakaolu sosu için çikolata ve tereyağı hariç öteki malzemeleri bir hoş pişirin. Kaynayınca kapatıp çikolata ve tereyağı ilave edip soğumaya vazgeçin.
  6. Pişen hamurları bıçak desteğiyle ortadan kesip içine kaşıkla krema konup üstüne de çikolata sosu dökülüp ikram edilir afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın