Hamuru için su, tuz, şeker ve margarin ufak bir tencereye alıp kaynatılır. Kaynamaya başlayınca un ilave edip birkaç dakika karıştırılır.
Azıcık ılınınca içine teker teker yumurtalar kırılır. Mikserle çırpılır. Tepsiye kaşık desteğiyle koyulup evvelden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
21 tane profiterol çıktı benim yaptığımda. Fırının kapağını açmayın ki sönmesinler. Ben yarım saat pişirdim.
Kreması için süt, şeker, nişasta, yumurta sarısı hoşça pişirilir kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya ilave edilip altı kapatılır ve ılınınca mikserle çırpılır.
Kakaolu sosu için çikolata ve tereyağı hariç öteki malzemeleri bir hoş pişirin. Kaynayınca kapatıp çikolata ve tereyağı ilave edip soğumaya vazgeçin.
Pişen hamurları bıçak desteğiyle ortadan kesip içine kaşıkla krema konup üstüne de çikolata sosu dökülüp ikram edilir afiyet olsun.