Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 4 yumurta
  • 2.5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kutu vanilin
  • 1 kutu çikolata sos
  • 3 su kadehi süt
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlıyoruz.
  2. Margarin ve suyu ocağa koyup kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra 1 kadeh unu ilave edip 2- 3 dakika karıştırıyoruz.
  4. Sonra altını kapatıp 15 dakika soğumaya vazgeçiyoruz.
  5. O sırada kremayı hazırlayalım.
  6. Vanilin hariç tam malzemeleri ilave edip karıştıralım.
  7. Kaynadıktan sonra vanilin ilave edip altını kapatalım.
  8. Çikolata sosu hazırlayıp altını kapattıktan sonra çikolataları ilave edip karıştıralım.
  9. Kıvamı istediğiniz gibi olana kadar soğuk süt ilave edebilirsiniz.
  10. Soğuyan hamurumuzu tatlı kaşığıyla yuvarlak yuvarlak tepsiye diziyoruz.
  11. Minik olmasını isterseniz çay kaşığı kullanabilirsiniz.
  12. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  13. Pişen hamurları yarım keserek içine muhallebi doldurup bir kaba diziyoruz.
  14. Soğuyan çikolata sosunu üzerine dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın