Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 4 adet yumurta
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1, 5 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu çikolata sos

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; tereyağ ve su tencereye alınır tereyağ iyice eritilir.
  2. Tereyağ iyice eriyince süratli bir biçimde elenmiş 1 kadeh un ilave edilir ve süratlice karıştırılır ve altı kapatılır.
  3. Hamur soğuyunca tek tek yumurta ilave edilir.
  4. 1 tane yumurta ilave edilir iyice yoğurulur sonra bir tane daha ilave edilir yeniden yoğurulur.
  5. Daha sonra ya krema sıkma poşetine konur minik ceviz büyüklüğünde yağlı kağıda sırayla dizilir.
  6. 180 derecede evvelden ısıttığımız fırına ilave edilir max 30 35 dk kreması için; vanilya harici tüm malzemeler tencereye konur ve pişirilir.
  7. Koyulaşınca 1 kutu vanilya ilave edilir ılımaya vazgeçilir.
  8. Pişen profiterollerin köşesinden delik açılarak sıkma torbasına koyduğumuz krema içine dolana kadar doldurulur.
  9. Üzerine yaptığımız çikolata sosu üzerine dökülerek dolaba soğumaya vazgeçilir.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın