Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta
  • 0, 5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • Yarım koli çikolata sosu

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Biir su kadehi suyu tencereye alıyoruz içerisine margarini ilave ediyoruz.
  2. Eriyinceye içine unu ilave ediyoruz iyice karıştırıyoruz.
  3. Tenceremizi ateşten alıp hamuru azıcık soğumaya vazgeçiyoruz.
  4. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ilave ediyoruz ve iyice yediriyoruz.
  5. Elde ettiğimiz hamurdan minik parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  6. Fırında 180 derece de 15- 20 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  7. Sosuna geçelim 1su kadehi sütü tencereye alıyoruz içerisine yarım koli bir kutunun tamamını da koyabilirsiniz çikolata sosunu boşaltıyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  8. Koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  9. Kremasına geçelim yarım litre sütü unu vanilyayı ve şekeri ilave edelim koyulaşıncaya kadar pişirelim ama karıştırarak.
  10. Ateşten alalım ve soğumaya vazgeçelim.
  11. Soğumuş olan profiterolu ordadan ikiye bıçakla ayıralım içerisine kremadan koyalım ve bitene kadar devam edelim.
  12. Bitmiş olan profiterol ve sosu buluşturalım. Başka Bir Deyişle sosumuzu üzerine dökelim ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın