Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su kadehi soğuk su
  • 1 su kadehi un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 kutu vanilya
  • 4 su kadehi süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • Çikolata sos hazırlardan
  • 2.5 su kadehi süt

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize yarım kutu yağı alıyoruz ocakta eritiyoruz.
  2. Üzerine suyu döküp kaynamasını bekliyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra ununu ve vanilyasını ilave edip soğumasını bekliyoruz.
  4. Soğuyan hamurumuza 3 yumurtayı tek tek kırıp karıştırıyoruz.
  5. Kıvama gelen hamurumuzu 200 derece fırınımızda 30 dakika pişirip soğuyana kadar fırının kapağını açmıyoruz soğuduktan sonra çıkarabiliriz.
  6. Muhallebisi için tam malzemeleri koyup karıştırıyoruz ve ocağın altını açıp pişiriyoruz.
  7. Soğuması için bekliyoruz.
  8. Çikolata sosu içinde kutunun üzerinde yazdığı tarife göre pişirip soğutuyoruz ara ara karıştıralım ki üzeri kaymak yakalamasın.
  9. Soğuyan profiterolleri ortadan kesip muhallebi ile dolduruyoruz.
  10. Çikolata sosu ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. ❤️‍

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın