Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %1,23
  • ALTIN
    %1,10
  • BIST
    %2,17
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 mililitre su
  • 100 miligram margarin
  • Bir çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su kadehi un
  • 1 koli vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 500 mililitre süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 koli vanilya
  • 3 su kadehi süt
  • 1 su kadehi su
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi damla çikolata
  • 40 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurumuzu yapmakla işe başlıyoruz.
  2. Su ,margarin, toz şeker bir tencereye alınır.
  3. Margarin eriyene kadar tencerede kaynatılır .
  4. Daha sonra üzerine 1 su kadehi un ilave edilir.
  5. 5-6 dakika süresince unun kokusu çıkana kadar kavrulur .Bu evre çok ehemmiyetlidir.
  6. Daha sonra üzeri streçlenen tencere soğumaya vazgeçilir ,takribî yarım saat sonra soğuyacaktır.
  7. Üzerine 4 adet yumurta teker teker ilave edilir ve hoşça çırpılır .
  8. Bu akşama bittikten sonra bir tepsiye yuvarlak biçim vererek hamur dizilir.sıkma torbasına koydum isterseniz iki çay kaşığı ile de biçim verebilirsiniz.
  9. 180 derece fırında alt üst ayarda 40 dakika süresince fırının kapağı kapalı bir biçimde pişirilir.
  10. Netlikle fırının kapağını açmayın yoksa hamurunuz söner.
  11. Daha sonra da yarım saat süresince fırının kapağı kapalı kalacak biçimde bekletiyoruz başka bir deyişle toplamda 1 saat 10 dakika fırında kalacak.
  12. Biz de bu düzeyde kremamızı yapalım ;süt ,şeker, nişasta ,un ,yumurta sarısı bir tencereye alınır hoşça çırpılır .
  13. Koyulan kremamızın içerisine altı kapatılınca bir yemek kaşığının yarısı kadar margarin ya da tereyağı bir koli vanilin ilave edilerek soğumaya vazgeçilir.dilerseniz krem şanti de ilave edebilirsiniz.
  14. Sosu için; kakao, nişasta ,un bir tencereye alınır hoşça çırpılır daha sonra üzerine şeker ilave edilir .
  15. Daha sonra süt ve su koyulur koyu bir kıvam alana kadar ocakta çırpılır .
  16. Krema koymaya başladığında içine damla çikolatası ve olağan sütlü çikolata ilave edilir.
  17. Yarım yemek kaşığı da tereyağı ilave edilir ve soğumaya vazgeçilir.
  18. Fırından çıkan hamurlarmızın içleri krema ile doldurulur.
  19. Daha sonra bir servis kasesine koyulur.
  20. Üzerine çikolata sosu dökülür. Ve hoşça süslenir afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın