Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su 200 ml
  • 125 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta orta boy
  • 1 su kadehi şeker
  • 2.5 su kadehi süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • 1 koli krem şanti
  • 1 koli çikolata sosu
  • 1 koli sütlü sade çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru;Ufak bir tencereye suyu ve terem yağı alarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra içine unu ilave ederek iki 3 dakika pişiriyoruz.
  3. Daha sonra altını kapatıp soğumaya alıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra üç yumurtayı tek tek kırarak yoğuruyoruz. İlk evvel bir yumurtayı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  5. Daha sonra değişik yumurtayı ilave ederek devam ediyoruz.
  6. Hamurumuzu on 15 dakika dinlendiriyoruz.
  7. Daha sonra hamurumuzu cevizden azıcık ufak parçalar halinde yağlı kağıdın üzerine diziyoruz.
  8. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35 40 dakika pişiriyoruz.
  9. Kreması;Vanilya ve kremşanti hariç tam malzemeleri tencereye alıp hoşça pişiriyoruz.
  10. Piştikten sonra koyulaşan kremamıza vanilya ve kremşanti ilave ederek iyice çırpıyoruz.
  11. Ardından pişen hamurlarımızın arasına hafif keserek kremamızı içine dolduruyoruz ve istediğiniz kuplara koyuyoruz.
  12. Üzeri;2 buçuk su kadehi süt çikolata sosunuzu koyarak hoşça pişiriyoruz.
  13. Kaynayan ve koyulaşan çikolata sosu muzun içine bir kalıp sütlü çikolata ilave ederek eriyene kadar karıştırıyoruz.
  14. Daha sonra kupları aldığımız profiterollerimizin üzerine servis ediyoruz. Sınayacaklar eşimden afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın