Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Profiterol
Facebook
Twitter
Google+
8 Kasım 2021
0
296
+
-
Profiterol
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
1 su kadehi su 200 ml
125 gram tereyağ
1 yemek kaşığı un
3 adet yumurta orta boy
1 su kadehi şeker
2.5 su kadehi süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Vanilya
1 koli krem şanti
1 koli çikolata sosu
1 koli sütlü sade çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru;Ufak bir tencereye suyu ve terem yağı alarak kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra içine unu ilave ederek iki 3 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra altını kapatıp soğumaya alıyoruz.
Soğuduktan sonra üç yumurtayı tek tek kırarak yoğuruyoruz. İlk evvel bir yumurtayı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Daha sonra değişik yumurtayı ilave ederek devam ediyoruz.
Hamurumuzu on 15 dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamurumuzu cevizden azıcık ufak parçalar halinde yağlı kağıdın üzerine diziyoruz.
Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35 40 dakika pişiriyoruz.
Kreması;Vanilya ve kremşanti hariç tam malzemeleri tencereye alıp hoşça pişiriyoruz.
Piştikten sonra koyulaşan kremamıza vanilya ve kremşanti ilave ederek iyice çırpıyoruz.
Ardından pişen hamurlarımızın arasına hafif keserek kremamızı içine dolduruyoruz ve istediğiniz kuplara koyuyoruz.
Üzeri;2 buçuk su kadehi süt çikolata sosunuzu koyarak hoşça pişiriyoruz.
Kaynayan ve koyulaşan çikolata sosu muzun içine bir kalıp sütlü çikolata ilave ederek eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra kupları aldığımız profiterollerimizin üzerine servis ediyoruz. Sınayacaklar eşimden afiyet olsun
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi nasıl yapılır
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Sufle
Önceki Yazı
Bisküviden Kek
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı