Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi margarin
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 2.5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay kadehi şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 koli vanilya
  • Koli çikolata sos
  • 2.5 su kadehi süt

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 şu kadehi su ve 125 gram margarini bir tencerede kaynatıyoruz daha sonra 1 su kadehi unu ve yumurtayı da ilave edip hamurumuzu 1-2 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya vazgeçiyoruz.
  2. Soğuktan sonra 3 adet yumurtayı teker teker kırarak hamurumuza yediriyoruz daha sonra yağlı kağıda kaşık kaşık koyuyoruz ve 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve alıyoruz.
  3. Krema için vanilya hariç tam malzemelerimizi bir tencerede koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz altını kapattıktan sonra 1 koli vanilya ilave edip soğumaya vazgeçiyoruz.
  4. Pişen kremayı pişen hamurumuzun içerisine doldurup tabağımıza diziyoruz daha sonra 1 koli çikolata sos 2. 5 şu kadehi sütümüzle de sosumuzu hazırladıktan sonra en son profiterolümüzün üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın