Profiterolun hamuru için minik bir tencereye su ve margarini koyun.
Margarin eriyip su kaynayınca, unu ilave ederek süratlice aynı doğrultuya doğru karıştırın.
2-3 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika hamurun ılınmasını bekleyin.
Hamur azıcık ılıdıktan sonra 3 yumurtayı hamura teker teker ilave edin ve mikserle aynı doğrultuya doğru çırparak hamura yedirin.
Bir yumurtayı iyice yedirmeden öbür yumurtayı kırmayın.
Oluşan yapışık kıvamlı hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında boşluk vazgeçerek sıkın. Sıkma torbası yoksa kaşıkla da tepsiye vazgeçebilirsiniz.
Şayet üzerleri çok düzgün değilse parmağınızı suyla nemlendirerek düzenleyebilirsiniz.
Evvelden 180° derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar takribî 40 dakika pişirin.
Sönmemeleri için pişerken fırının kapağını açmamaya dikkat edin.
Kreması için, vanilya ve kremşanti hariç öbür malzemeleri tencereye koyarak kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan birkaç dakika sonra kapatın. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave ederek karıştırın.
Ara ara karıştırın ki, kabuk bağlamasın. Soğuduktan sonra kremşanti ilave edip mikserle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
Çikolata sosu için, çikolata ve margarin dışındaki tüm malzemeleri tencereye alın.
Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra altını kısıp birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Çikolata ve margarin ilave edip karıştırın. Üzerinin kabuk yakalamaması için ara ara karıştırarak soğumaya vazgeçin. bu sosu tüm tatlılarda kullanabilir, 1 haftaya kadar buzdolabına gizleyebilirsiniz.
Soğuyan hamurların arasını bıçakla açıp ikiye ayrılın ve içlerine bolca krema sıkın. İsterseniz hamuru kesmeden yanlardan delerek de kremayı sıkabilirsiniz.
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.