Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi su
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su kadehi süt
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay kadehi şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur yapılır. Su ve yağ tencerede kaynatılır. Tuz atılır. Un atılarak hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  2. Karıştırılınca ocaktan alınıp soğumaya vazgeçilir. Soğuduktan sonra yumurtalar teker teker hamura yedirilir. Yağlı kağıda bir kasık desteğiyle ceviz büyüklüğünde koyulur. 200 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  3. Kreması için de vanilya harici tam malzemeler ocağa alınıp kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan alınır vanilya ilave edilir.
  4. Hamur pişince arasına soğuyan krema bunalır. En son sos dökülür. Afiyet olsun :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın