Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 50 gram margarin
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye margarini alıp eritin. O erirken suyu ilave edin. Sonra şeker ve tuzu ilave edin daima karıştırın. Margarin eriyince unu ekleyin iyice karıştırın ve ocaktan alın.
  2. Ilıdıktan sonra yumurtaları birer birer ekleyin yoğurun. Sonra tatlı kaşığı yardımıyla fırın tepsisine dikkatlice yerleştirin.  200 derece önceden ısıtılmış fırına koyun. İyice kızarana kadar pişirin.
  3. Muhallebisi için süt un nişasta ve şekeri tencereye koyun iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra margarin ve ve vanilini ekleyin tekrar karıştırın ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
  4. Bu sırada çikolata sosunuzu da hazırlayın.
  5. Profiteroller bu sırada soğumuş olur muhallebiyi arasına koyup üzerine soğumuş çikolata sosu ekleyin. Ve profiterolümüz hazır 😊afiyet olsun 😙😍.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın