Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3-4 adet yumurta
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 koli vanilya
  • Çikolata sosu

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için tereyağını ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynamaya vazgeçelim.
  2. Kaynayan suya unu ilave ederek süratlice karıştıralım.
  3. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
  4. Pişen hamuru 10-15 dakika soğumaya vazgeçelim.
  5. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ilave edelim. İyice yedirene kadar karıştıralım. Yapışık bir kıvam olmalı.
  6. Hamuru hazırladıktan sonra tatlı kaşığı takviyesiyle hamurdan parçalar alarak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıralayalım.
  7. 180°c evvelden ısıtılmış fırında takribî 40 dakika pişirelim.
  8. Tatlımızın kreması için süt, un, şeker ve yumurtayı ufak bir tencereye alarak karıştırarak pişirelim.
  9. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra vanilyayı ilave ederek karıştırıp ocaktan alalım.
  10. Pişen profiterollerin içlerini hazırladığımız krema ile dolduruyoruz. Şayet sıkma torbanız yoksa profiterolleri bıçak ile keserek içlerini doldurabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın