Hamuru için bir tencereye bie su kadehi su alınır.
Peşine toz şeker, margarin ya da tereyağı katılır.İkisi eriyene kadar karıştırılır.
İkisi eridikten sonra bütün fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 1 su kadehi un ilave edilir.
Spatula ile süratli biçimde içinde un topağı kalmayana kadar eze eze karıştırılır.
Hamur piştikten sonra hemen başka bir kaba aktarılır ve ılıması için bir vakit bekletilir.
Her bir yumurtayı ılık haldeki hamura teker teker ilave edip, mikserle 30 saniye kadar çırpıp öteki yumurtayı ilave edelim.
Hamur en son macun kıvamında olmalı, bu kısmı spatula ile hakimiyet edebilirsiniz. hamur alt doğru sarkmaz, sabit kalır. .
Hamuru şekillendirmek için ister bir sıkma torbasına, ister kilitli bir buzdolabı poşetine koyun, isterseniz 2 tatlı kaşığını nemlendirip yuvarlak biçimler vererek yağlı kağıda dizelim.
Su ile üst sivri tepecikleri düzenleyelim ve hamuru bu biçimde 10 dakika tepside bekletelim ki hamurlarımız dağılmadan pişsin.
Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 35 dakika fırının kapağını hiç açmadan üstleri kızarana kadar pişirelim.
Bu biçimde piştikten sonra fırının kapağını hemen açmayalım ki profiterollerimiz sönmesin.
Tepsiyi dışarı çıkardıktan sonra gelelim tatlımızın kremasının imaline:tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alalım.
Çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağın altını açalım.
Kıvamlaşana kadar asla karıştırmayı vazgeçmiyoruz.
Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatıp, tereyağını ilave edip karıştıralım. Soğuması için arada karıştıralım.
Profiterollerin iç kısmını ister bir bıçak dayanağıyla kesip arasına kremasını dolduralım, ister sıkma torbasına bir duy takıp hamurun altından kremayı sıkalım.
Bu harekât bittikten sonra 1 koli çikolata sosu 2 buçuk su kadehi süt ile pişirelim.
Çikolata sosumuz ılıyınca profiterollerin üstüne döküp, buzdolabına kaldıralım.